2009. február 12., csütörtök

SMR - személyes tapasztalatom

A héten egy nagyon érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb. Múlt hét végén mindkét csuklóm nagyon elkezdett fájni, számomra érthetetlenül. Olyan érzés volt, mintha ínhüvely gyulladásom lenne. Persze én az edzéseimben kerestem a választ a miértre. Talán valamit rosszúl csináltam vagy esetleg túlterheltem? NEM! A gyakorlatok kivitelezése rendben volt, új dolgot nem csináltam,hát akkor miért? A választ csak az FMS tanfolyam után kaptam meg. Csíky Ferenc vezette SMR (izompólya masszázs hengerrel)után elég fájdalmas izom csomókat találtam a hátamban. Szokatlan , mert nem jellemző helyeken éreztem és nagyon fájt. Szombaton végig massziroztam magam a tanfolyamon, majd otthon is . Másnap szintén kétszer "kezeltem" magam (ez kb.: 2x20 perc volt). Hétfőn már csak a kritikus területeket (hát felső része, nyakhoz közel)masszíroztam mivel már csak erre volt időm(kb.: 10 perc). Keddre a fájdalom mindkét csuklómból elmúlt. Nem hogy elmúlt , mintha nem is lett volna. Felhívtam délután Csíky Ferit és elmmeséltem neki mit tapasztaltam. Megkérdeztem, hogy lehetséges az hogy összefüggés volt a csuklóm és a hát fájdalmam között. Feri rögtön azt mondta , hogy ha a hát felső részén a trapéz izmot masszíriztam, akkor igen. Hát eltalálta . Pont ott fájt a hátam.
A trapéz izomom annyira beállt és megrövidült, hogy az izmok a nyaki szakaszon kilépő idegeket nyomták . A nyomás hatására húzták az alkar izmokat ,ami persze kihatott a csuklómra.
Tanulságok ebből:
- rögtön mindenki a lokális probléma megoldásra gondol , mintahogy én is elkeztem a csuklómat kezelni először. Az emberi test sokkal összetettebb ennél és minden összefüggében áll egymással.
- a sérülés megelőzésés ,kezelés az SMR módszerrel nagyon egyszerű és tökéletes.
-ez a módszer nem csak masszázs!!!! anál sokkal több.
: sérülés megelőzés, rehabilitáció, bemelegítő eszköz, megrövidűlt izmok nyújtására alkalmas eszköz, izmok teljesítményének fokozására alkalmas eszköz, felgyorsítja a regenerációs időt és még sorolhatnám tovább.
Ezt úgy gondoltam megosztom veletek ,hogy Ti ne járjatok így és vonjátok le a tanulságot. Sokkal egyszerűbb lett volna, napi 15-20 percet szánnom az SMR masszázsra.

Ha igazán komolyan gondolod az egészséged megőrzését és a sportot amit űzöl, érdemes alkalmaznod ezeket a módszereket: RKC, FMS, SMR
Az erő legyen veletek !

Tóth Ádám RKC I.

2009. február 1., vasárnap

Nektek!!

A héten megkaptam a kérdést megéri-e RKC-nak lenni?
Igen,meg!!
Hogy miért?
Mert,olyan emberekkel ismerkedtem meg ,akikkel valószínű amúgy soha nem találkoztam volna .Ezek az emberek azóta,igaz barátaim lettek, nekik üzenem:köszönöm nektek a sok támogatást és azt ,hogy ha kellett kiálltatok mellettem,felvidítottatok és csupán a tényt,hogy már vagytok és köszönök mindent ,amit az elmúlt pár hétben kaptam tőletek!!!
Ja és néhányotoknak üzenem:Yesman-kötelező megnézni!!
U.i:akinek nem inge ne vegye magára ... : )))

Enikő

Amiket tegyél meg...

-Mozi:
Szextúra
Spíler
Transz-Szibéria
Fűrész V.
Valami Amerika2.
Volt 3D
Yesman-kötelező!!
-nézd meg mindent,ha vmelyik nem tetszik és lesz ilyen,akkor legalább értékelni fogod a jókat ! : )

-menj el Horvátországba-igen télen
-korcsolyázz a Velencei tavon
-snowboardozz egyszerr életedben ,akkor is ha belehalsz...: )
-Buli:Menj el a Studióba,Dokk Caféba de ne menj a Club Heavenbe
-csináld meg a 10 perces swing és a USSS tesztet legalább egyszer életetdben

Ha igazán élni akarsz,mindezt sűrítsd be 2-3 hétbe!!! : ))))
Jó szórakozást!

Enikő