2010. január 31., vasárnap

Ajánlom mindenkinek! :)

Ha akarsz röhögni egy jót, ezt nézd meg!
http://www.indavideo.hu/video/Nagy_szivasok

2010. január 30., szombat

Kettlebell Rehab - Snatch és Vo2max



A Snatch és variációi, rávezető gyakorlatok

Mivel a Snatch (szakítás) olyan gyakorlat, ami komoly alapokat és összetett technikát igényel, ez a szeminárium azoknak szól, akik már valamennyire jártasak az RKC rendszerében alkalmazott kettlebell edzésekben.

A kurzus során a Snatch, valamint a rávezető gyakorlatok alapos vizsgálata és begyakorlásán kívül fontos szerepet kap a VO2max protokoll háttere, felépítése, kivitelezése és tesztelése.

Ha már rendszeresen végzed a Snatch gyakorlatot és, szeretnéd precízebbé tenni a technikád, tovább kívánsz fejlődni, vagy kíváncsi vagy arra, hogyan lehet ezeket a gyakorlatokat pre- és rehabilitációra használni, akkor ez a kurzus Neked szól!

Segítünk abban, hogy miként tudsz biztonságosan szakításokat végezni, anélkül, hogy megsérülnél, itt elsajátíthatod a biztonságos és precíz kivitelezést.

Segítünk abban is, hogy miként tudod izgalmassá tenni a snatch alapú edzéseidet, hogyan tudod a saját céljaid elérése érdekében variálni a snatch gyakorlattal edzéseidet. Megmutatjuk neked a snatch variációit az egyszerűbb technikáktól a nehezebbek felé haladva.

Ez a Kettlebell Rehab szeminárium a gyakorlott kettlebellezőknek szól! A részvétel akkor sem kizárt, ha akad valamilyen sérülésed, problémád! Ebben az esetben kérjük, jelezd ezt felénk írásban, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot, a probléma tisztázása céljából.

A szeminárium díja február 4-ig fizetve 5.000.- Forint, utána fizetve 6.000.- Forint. A létszám limitált, max. 25 fő!

Helyszín - GOLD Sport- és Szabadidőközpont, Budapest, Budafoki út 111-113.

Jelentkezés - Tóth Ádám RKC (tothadam@kettlebell.hu) és Csíky Ferenc RKC (csikyferenc@kettlebell.hu)

A legközelebbi Kettlebell Rehab szemináriumon a stabilitást fejlesztésére és az aszimmetriák esetében javasolt korrekcióra alkalmazható gyakorlatokat helyezzük a középpontba. A programot 2010. február 19-én pénteken, 18:30-20:00 között tartjuk a Gold Centerben (Budapest, Budafoki út 111-113).

2010. január 27., szerda

Edzés 01.26

Délelőtt futottam 6km-t rekortánon, majd 6x50m sprintet 60sec pihenővel.

Délután kettlebell volt terítéken.
Két súllyal végeztem a gyakorlatok zömét, köredzés felosztásban. Összesen 6 kört csináltam az alábbiból:

5 clean 2x24kg
5 military press 2x24kg
5 guggolás 2x24kg
5 evezés 2x24kg
3-3 "haló" 32kg

A súlyokat nem tettem le, míg a gyakorlatokat el nem végeztem. Csak a körök végén volt 90 sec pihenő. A cél ebben a felosztásban az 1 tonna feletti terhelés volt 1 kör alatt.
Elég kemény volt.
Ezután sea-sow press és evezés következett:
4 kör: 10 sea-sow press + 10 sea-sow row 2x24kg
4 kör: 10 tolódzkodás + 10 húzódzkodás
2x10 lábemelés függésben

SMR tetőtől -talpig:))

POWER TO YOU! ÁDÁM

2010. január 24., vasárnap

Hétvégi szemináriumok

A hétvégén Csíky Feri RKC barátommal két szenzáció szemináriumot is tartottunk.
Vasárnap délelőtt a Kettlebell Rehab keretén belül a military press volt terítéken.
Ami ezután következett az maga a leendő RKC instruktorok felkészítő szemináriuma volt. Itt kisebb betekintést adtunk abból, ami majd rájuk vár. Hozzáteszem ez még keményebb lesz, hogy ha ott lesznek az augusztusi RKC képzésen , azt könnyedén mosolyogva tudják teljesíteni :)) Nekik a guggolások ,felhúzások és a swing gyakorlatok voltak napirenden.
Közülük volt aki a mindkét szemináriumon részt vett. Ez azért önmagában már nagy kitartást és jó erőnlétet követelt meg.
A résztvevőknek ezúton is még egyszer gratulálok! Nagyon szép munkát végeztek.
Ádám RKC

2010. január 17., vasárnap

Kettlebell Rehab- Military Press- 2010 január 24


A programot, a megszokottak szerint Csíky Ferenc RKC barátommal közösen tartjuk, mégpedig 2010. január 24-én, vasárnap, 9:00-12:00 között. Pontos helyszínről hamarosan értesítjük a nagyérdeműt! :)

Lássuk a részleteket….

Military Press és más nyomás-variációk, rávezető gyakorlatok

Ha már rendszeresen végzed a Military Press – Katonai Nyomás – és más nyomás-gyakorlatokat, szeretnéd precízebbé tenni a technikád, tovább kívánsz fejlődni, vagy kíváncsi vagy arra, hogyan lehet ezeket a gyakorlatokat pre- és rehabilitációra használni, akkor ez a kurzus Neked szól!

Segítünk abban, hogy miként tudsz biztonságosan a fejed fölé juttatni a súlyt, anélkül, hogy megsérülnél, itt elsajátíthatod a biztonságos és precíz kivitelezést.

Segítünk abban is, miként tudod izgalmassá tenni a nyomás alapú edzéseidet, hogyan tudod a saját céljaid elérése érdekében variálni a nyomás-gyakorlatokat. Megmutatjuk neked a nyomás variációit az egyszerűbb technikáktól a nehezebbek felé haladva.

A Kettlebell Rehab szemináriumok nem csak haladó kettlebellezőknek szólnak! Ha csak most kezdted, vagy csak érdekel ez a vonal, várunk szeretettel! A részvétel akkor sem kizárt, ha akad valamilyen sérülésed, problémád – természetesen ha a válladdal van gond, akkor ez a program nem neked szól! Ebben az esetben kérjük, jelezd ezt felénk írásban, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot, a probléma tisztázása céljából.


Csíky Ferenc RKC, FMS specialista és SMR vezető oktató – csikyferenc@kettlebell.hu
Tóth Ádám RKC, FMS specialista és SMR Tanácsadó - tothadam@kettlebell.hu

A legközelebbi Kettlebell Rehab szemináriumon a Snatch – Szakítás - gyakorlatot helyezzük a középpontba. A programot 2010. február 7-én rendezzük, a délelőtti órákban.



SMR vezető oktató – csikyferenc@kettlebell.hu

2010. január 13., szerda

Felkészítő program az RKC instruktori szemináriumra

Csíky Ferenc RKC barátommal együtt RKC Instruktori felkészítő programot tartunk! A programot azok is elkezdhetik, akik még nem regisztráltak, de készülnek az RKC Instruktori szemináriumra!

RKC Instruktori felkészítő program
A felkészítő program időpontjai

2009. január 24. A rávezető gyakorlatoktól a Swingig
2009. február 28. Swing és variációi – Clean
2009. március 21. TGU
2009. április 25. Military Press
2009. május 30. Snatch
2009. június 27. TESZT leellenőrizheted, hol tartasz! – Tabata / Vo2Max
2009. július 18. TESZT újra – ez meghozza majd az önbizalmad!

Mint a fenti időpontokból láthatod, a program 7 hónapon át tart és havi egy alkalommal kerül megrendezésre. Minden alkalommal az adott technikát vesszük át alaposan, segítő javaslatokat kapsz arra, hogyan tudsz hatékonyan felkészülni. Egy-egy foglalkozás 1,5-2 órát fog igénybe venni. Ezen idő alatt a technikák tisztázásán kívül lesznek edzés blokkok és hagyunk időt a felmerülő kérdések tisztázására is.

A program keretén belül javaslunk egy “általános felkészülési tervet, programot” a sikeres felkészüléshez.

FIGYELEM! A program önmagában nem elég ahhoz, hogy sikeresen levizsgázz, ehhez a TE kitartó munkád szükséges! A program azoknak szól, akik már elkezdték a felkészülést az RKCra és edzenek rendszeresen!

A felkészítő program díja 4.000.- HUF / alkalom.

Amennyiben részt veszel a teljes programon, akkor kapsz 30% kedvezményt, azaz 19.600.- HUF a teljes program díja. Ebben az esetben ezt az összeget 2010. január 24-ig fizesd be egy összegben. A fizetés lehetőségeiről jelentkezésed után írásban értesítünk!

Milyen előnyöd származik még abból, ha a teljes programon rész veszel?

Lehetőséged van a program ideje alatt – javaslatunk szerint minél előbb – igénybe venni egy teljes FMS mérést, természetesen kedvezménnyel! Az FMS mérés díjából 20% kedvezményt adunk!

További 20% kedvezményt kapsz valamennyi Kettlebell Rehab program díjából – 2010. augusztus 31-ig bezárólag.

Amennyiben a program ideje alatt részt veszel egy SMR alapszintű kurzuson, abból is kapsz 20% kedvezményt! Ha már voltál ilyen szemináriumon, hát küldd el egy ismerősödet, akinek jót akarsz!

A fenti programon felül lehetőség van külön egyéni konzultációkra. Amennyiben érdekel ez a fajta segítség is, kérünk, jelezd felénk emailben. Az egyéni felkészítés legnagyobb előnye, hogy a felkészülést személyre tudjuk szabni, ha valahol megakadsz, nagyobb az esély arra, hogy gyorsabban átlendülsz az akadályon. Az egyéni felkészítés díja ugyancsak egyéni, függ a rendszerességtől, az alkalmankénti órák és a résztvevők (max. 2 fő!) számától.

Kérdésed van? Írj bátran!

Tóth Ádám RKC, FMS specialista és SMR Tanácsadó - tothadam@kettlebell.hu
Csíky Ferenc RKC, FMS specialista és SMR vezető oktató – csikyferenc@kettlebell.hu

2010. január 9., szombat

Figyelj a tested jelzéseire!!!

Végre rendbe raktam a vállamat. Tavaly júniusban egyik edzés alkalmával valahogy sikerült egy jó kis vállsérülést összeszednem. Azóta hetente többször végeztem korrekciós gyakorlatokat és igyekeztem a kritikus mozgásokat kerülni. Tegnap úgy éreztem , hogy már rendbe jött a sérülésem így hát elkezdtem a nyomásokat próbálgatni. Meglepő módon jól mentek és ismét kitudtam nyomni mindkét karral a 40kg- os kettlebellt :))
Ez nagyon stabilan és fájdalom nélkül sikerült.
Fél évembe került rendbe hozni a vállamat egy kis figyelmetlenség miatt. Ha akkor figyelek a testem jelzéseire ezt mind elkerülhettem volna. Na de nem vettem tudomást róla és meg is lett az eredménye.

Érdemes nagy hangsúlyt fektetni a prevenciós gyakorlatokra illetve a már meglévő problémákat javítani. Ebben nagy segítséget nyújt, ha elvégzel egy FMS tesztet és rendszeresen alkalmazod az SMR masszázst is. Ez a két rendszer nagyban segít a megelőzésben és a rehabilitációban egyaránt.
Nekem nagyon sokat jelentett ezek alkalmazása.

Ádám

2010. január 3., vasárnap

Edzés 01.03

Bemelegítő 2km futás, joint mobility

press 28kg + húzódzkodás ,Létra 2x1-5

"haló" 28kg +kétkezes press 28kg + döntött törzsű evezés 78kg + guggolás 80kg , létra 2x1-5

SMR, nyújtás

2010. január 1., péntek

Első edzésem 2010-ben

Ma kifejezetten jól esett az edzés! Miután felkeltem és rápillantottam a vasakra tudtam, hogy ebből egy jó kis edzés lesz.

Press 5-5 24kg, húzódzkodás
Press 5-5 32kg, húzódzkodás +32kg
Press 5-5 32kg, húzódzkodás +32kg
Press 5-5 32kg, húzódzkodás +32kg
Press 5-5 32kg, húzódzkodás +32kg
Haskerék térdelésben 2x20ism.
Lábemelés függésben 2x10 ism.

Swing 5x20 32kg

POWER TO YOU! ÁDÁM