2009. október 21., szerda

Kinesiology Taping, esettanulmány

Ez az eset rólam szól. Amikor a Budapest Maraton 30km-es szakaszát futottam, kb 26 km környékén előjött egy régi combhajlító sérülésem. Mivel a futást nem akartam feladni, persze hogy tovább haladtam. Nem túl meglepő módon a fájó izomcsoportot kímélve próbáltam meg futni, így mást kezdtem rosszul terhelni. Mind két térdem megsínylette a dolgot. A térd külső felén futó szalagok elképesztően elkezdtek fájni. Annyira, hogy a verseny után már állni is alig tudtam. Szerencsémre pont délután volt megbeszélve találkozóm Csíky Feri brátommal. Aki ismeri, tudja róla , hogy nagy "mágus" a szó jó értelmében.
Feri miután kicsit fellazította masszázsal a fájó területeket, felhelyezte a kinesio tapaszokat. Életemben előszőr volt rajtam ilyen , így nem tudtam mire számíthatok.
Az eredmény elképesztő volt! Másnap 10 óra körül már a lépcsőn is fel tudtam menni, ami este még szinte elképzelhetetlen volt. Kb 12 óra elteltével már éreztem, hogy tehermentesíti a térdszalagokat és a combhjlítomra felhelyezett tapaszolás módszernek köszönhetően elmúlt a fájdalom és lement a vízesedés. Olyan érzés volt ,mintha valami két oldalról támasztaná a lábam . Sokkal stabilabban mentem fájdalom nélkül.
Esetemben nem volt fájdalomcsillapíto krém, sem gyógyszer csak a tapaszolás, amelyet egy igazi szakember helyezett fel.
Ezúton is köszönöm Ferinek, hogy segített megszűntetni azt a borzalmas fájdalmat.
Köszönöm Feri!!!!

Ádám

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Én köszönöm, hiszen ez Nélküled nem jöhetett volna létre... :)

Üdv, FeRKC :)