2009. november 5., csütörtök

Újra itthon

A múlt héten volt szerencsém részt venni igaz csak kísérőként a 40. New York Maratonon. A verseny szenzációs volt, a rendezés hibátlan a város meg egyszerűen fergeteges! A versenyen résztvevők száma meghaladta a 43.000 főt. Ennek ellenére minden fennakadás nélkül le tudták bonyolítani az egészet.
A rajtok, mert több is volt 9:10h-től egészen 10:20h-ig zajlottak. Több hullámban mentek a teljes táv lefutásának ideje szerint ,amit a versenyző határozott meg. A rajt helyszíne a Staten Island-on volt. A mezőny Brooklyn, Queenc majd Bronx-ot követően futott vissza Manhattan-be ahol a Central Parkban helyezték el a célt. A hangulat amit a helyiek produkálta nagyon motiváló volt minde résztvevő számára. Rengetegn szurkoltak, buzdították az embereket mindegy hogya z ki is volt, aznap minden a maratonfutókról szólt. Nagyon jó volt látni egy ilyen nagyszabású sporteseményt.Már csak azt sajnálom, hogy én ezt nem futottam le. De ki tudja....:)

Ami a lényeg, hogy vendégem felkészülése futás és Kettlebell alapú volt. Meg volt a 18 hetes programterv, heti 3 futással és 2 Kettlebell edzéssel. Nem semmi meló volt benne, de nagyon megérte. Az egyik mondat, amit vendégem mondott a verseny után, hogy nem hitte volna hogy a futás alatt ennyire szüksége lesz a törzs izmokra. Hát igen erre én csak annyit tudtam felelni neki, hogy nem véletlen Kettlebelleztünk ennyit:)
Állóképességének fokozását és a törzs erejének növelését csak bellel végeztük.
Ismét egy újabb bizonyítéka annak, hogy az igazi FUNKCIONÁLIS edzés elhanyagolhatatlan kiegészítője bármelyik sportnak.

Power to You!!! Ádám

Nincsenek megjegyzések: