2009. szeptember 12., szombat

Edzőtábor, elsőnap

Ma volt az őszi edzőtábor első napja. Egy nagyon jól összerakott programot kaptak a résztvevők. Hat különböző részre volt felosztva a nap. Ez hat kemény óra edzést jelentett. Első órában Betti RKC tartott bemelegítést, majd elmélyült a ballisztikus gyakorlatok alapjaiba (clean, swing, high pull, snatch). Ez megatta a kezdő lendületet. Második órában Beihúber Ádám RKC tartott a nyomásról és variációiról egy kisebb "laza" blokkot. Szerintem a srácok és csajok életükben nem nyomtak annyit, mint abban az órában :). Ezek után következtem (Ádám RKC). Én egy olyan blokkot tartottam, ami kifejezetten esettanulmányon alapult. Egy atléta súlypont emelkedésének javítása, majd egy kis rész a vállöv dinamikájának fokozásából ált. Ebben aztán volt swing, guggolás, kitörés és annak pliometrikus variációi, cleanek és szintén ennek alternatívái. Én nagyon élveztm, de remélem nem csak én.
Ezután jött 1 óra ebédszünet.
A negyedik órában Feri RKC tartott rehabilitáció és korrekció témakörében egy blokkot. Feri már az eddig látottak alapján kispécizett embereket, majd rajtuk bemutatta a korrekciókat. Kicsit megszerelte őket.
Ötötdikként Gabi RKC kicsit megmozgatta a csapatot. Bemutatta nekik , hogyan is lehet nagyon rövid idő alatt, nagyon hatásosan edzeni, úgy ,hogy minden porcikád érezd utána. Kemény volt:)
Majd jött Mátyás RKC II, akik a Viking push press gyakorlatot tanította, majd a Viking warrior edzés programot bemutatta kedves áldozatainak. Ezt gondolom már nem kell kommentelnem milyen brutális volt ezek után.
Minden GRATULÁCIÓM a résztvevőké!
Köszönöm a többi oktatónak a szuper programot, amit összeraktak. Nekünk oktatóknak is jó volt látni, ki hogyan közelít meg gyakorlatokat, edzés programokat.

Folytatás még lesz, hiszen az edzőtábor két nap!

Edzésem este:
4 kör
10-10 snatch 24kg
5-5 egykezes fekvőtámasz
10 haskerék térdelésben

2x5-5 "haló 24kg
2x8 row 24
2x8 goblet guggolás 24kg

POWER TO YOU! Ádám

Nincsenek megjegyzések: