2009. szeptember 13., vasárnap

Edzőtábor, második nap

A második napra mindenki hulla fáradtan érkezett. Hát nem is tudom miért :)
A résztevevők ma sem szenvedtek hiányt az edzésből. Nagyon jól felépített öt órát nyomtak végig.
Elsőként Csíky Feri RKC vette kezelésbe a brigádot. Ez a blokk főleg a TGU gyakorlatra épült, és annak is a reabilitációs hatásaira helyzve a hangsúlyt. Remek kis egy óra volt. Képzeld el, hogy hatalmas izomlázzal szinte egy órán át csak TGU-t csinálsz. Nagyon kellemes tud lenni.
Feri jól szemléltette a tipikus hibákat, azokat korrigálta, majd tökélesítette a technikát. Ez után jöttem én a második blokkban. Nekem jutott a VO2max protokoll, intervallumos edzések és persze a vizilabdások edzésfelépítése. Kis beszélgetéssel kezdtük, főleg az elméletet beszéltük át, na de nem túl hosszan, nehogy lehűljenek az izmok. Kezdetben csináltunk egy kissebb átmozgató Tabata swing protokollt ( 4perc, 20:10sec felosztásban,10-12-es ismétlés). Ezt követően jött a VO2max snatch , 10 sorozat, 15:15 sec felosztásban , mindenkinek 8-as ismétlés számmal. Nem csináltuk meg az 5 perces tesztet, tekintettel azokra ,akik még egyáltalán nem snatcheltek. Ők a snatch helyett high pull vagy egykezes swing gyakrlatot végeztek. Harmadikként lenyomtunk 3x2 kör kemény kombinált gyakorlatsort, amit a VASAS csapata szokott edzésein végezni.
Ezután Ráduly Csaba RKC következett kombinációs gyakorlat sorokkal. Ő főleg a vegyesen végzett, kevert, egymásra és egymásból induló gyaorlatokat mutatta be. Itt kettő vagy több gyakorlat volt összefűzve. Nagyon kellemes érzést tud produkálni. Ezek után következett egy óra ebéd szünet. A csapat fele majdnem alvás közeli , relakszációban töltötte ezt a kis időt. Őszintén jó volt látni őket "hullaként".
Ebéd után Tóbiás "Beast" Mátyás, RKC II (figyelitek, már kezd kiírhatatlan lenni a titulus :) ez a jó) következett. Mátyás nagyon jól, tematikusan letanította az egylábas guggolást (pistol). Meglepő mód olyan résztvevők is megtudták csinálni, akikből ki sem néztem volna! Nekik külön gratulálok ezért.
Lépésről lépésre, társas segítséggel és a nélkül.
Mindezek után következett egy csapat,sorverseny. Három fős csapatokban. Swing, duplakezes clean, sprint, snatch, sprint vissza a csapathoz. Kemény küzdelem alakult ki. Előtört a versenyszellem! Mindenki küzdött erőtartalékainak megfelelően , magához képest a maxot hozva. Jó kis finálé volt ez egy ilyen nap végén. Mindenki mosolyogva fejezte be a napot.

Remek , felépített két nap volt ez. Remélem a közeljövőben találkozunk még a résztvevőkkel és aki kedvet kapott az olvasottak alapján ne habozzon. Ez egy szuper alkalom arra, hogy kipróbáld magad mire vagy képes és sokat tanulhatsz az RKC szemléletről , edzésről. Nekünk instruktoroknak is nagyon hasznos két nap volt. Ismeritek a mondást: "egy oktata, kettő tanul".

Edzetek , kitartóan, rendszeresen! Meg lesz az eredménye. Ádám

Nincsenek megjegyzések: